Miért jó modelleket gyűjteni?

Valljuk be, sokan azt gondolják, hogy a modellek gyűjtése csak pénz kérdése. Micsoda hatalmas tévedés! Most megmutatjuk mi vár arra, aki beleszeret a modellekbe és kitartó érdeklődésével egyszercsak modellgyűjtő lesz belőle.

 

A modellgyűjtésben az a jó, hogy kortól, nemtől, vallástól függetlenül végezhető.

Először is fontos leszögezni, hogy a modellek gyűjtését, mint egyébként bármilyen más hobbit szükségtelen bármivel is megindokolni. Egyszerűen azért csinálja az ember, mert örömét leli benne. És ennyi pont elég. De ha racionálisabban akarjuk kezelni a kérdést, akkor össze kell gyűjtenünk pár érvet. Ezekről fogalma sincs az embernek, amikor megveszi élete első modelljét, pedig milyen jó lett volna tudni előre.

 

Kezdjünk is neki. Ismerjük az érzést, amikor az első modellek megvásárlásakor felteszi az ember magának a kérdést, hogy jó-jó, gyönyörű ez a modell, de tulajdonképpen mi szükségem erre? Eláruljuk, semmi. Aztán eltelik egy kis idő, érkezik valamilyen újabb impulzus, és a vége egy újabb modell lesz. Egy idő után pedig már azt vesszük észre, hogy tudatosan vásároljuk őket.

A nagypapa autója a nappaliban.

Első modelleknek nagyon sokan olyan autókat választanak, amelyekhez érzelmileg kötődnek. Rátalálni a nagypapa egykori narancs színű Skodájának a modelljére, a hosszú időn keresztül használt családi Dáciára vagy életünk első Golfjára fantasztikus élmény. Jó érzés a nappaliban gyönyörködni bennük, vagy éppenséggel beszélgetni a családdal, barátokkal az autókhoz kötődő régi történetekről, emlékekről.

A gyűjtemény igazi büszkeséged lesz.

Amikor a modellek már egy tudatos gyűjteménnyé állnak össze, onnan kezdve a gyűjtő igazi büszkeségévé válnak. Sok utánajárás, kutatás, vásárlás és tudás van ebben az egészben. Olyan dolgot hozhat létre a gyűjtő, ami csak rá jellemző, egyedi. Erre pedig mindenki büszke lesz.

Értékálló befektetést hozol létre.

Egy idő után az átgondolt és tudatos vásárlásokkal olyan gyűjteményt lehet létrehozni, ami nemcsak megtartja az értékét, hanem akár még jelentősen növelni is tudja. Egy jól kialakított gyűjtemény sosem fog kevesebbet érni, mint amennyibe került.

A gyűjtemény, ami az otthonod legszebb dísze.

Ahhoz, hogy a gyűjtemény ne csak értékes, hanem látványos is legyen, megfelelően kell tálalni. Egy pormentes, kivilágított üvegvitrin, gondosan berendezett modellekkel minden otthon leglátványosabb, legszebb dísze lesz.

Modellautók üzleti célokra az irodádban.

Egy szép modellgyűjtemény egyrészt rendkívül látványos tud lenni, ami már önmagában is értéket képvisel egy irodában. Másrészt mivel szinte mindenkinek megakad rajta a tekintete, rögtön lehetőséget teremt egy-egy könnyedebb témára is vagy éppen a közös érdeklődés közelebb visz az üzleti célok megvalósításához.

És ha hiszed, ha nem, időnként még a nőket is leveszi a lábáról.

Ha azt hiszed, hogy a nők nem értékelik a modellgyűjtést, tévedsz! Persze ehhez valóban komolyan vehető, értékes, átgondolt gyűjteményre van szükség. De egészen komolyra fordítva egy megfontolt modellgyűjtőt szinte biztos, hogy a családja is támogatja a szenvedélyében.